zondag 22 januari 2012

Voorstellen.

Zo, het is zondagavond.......tijd om jullie eens te gaan voorstellen aan het gene waar ik al de hele week mee bezig ben geweest.
Al een tijdje liep ik met het idee om een webwinkel of iets te beginnen, maar een echte webwinkel komt best wel wat kosten bij kijken, en aangezien het maar voor een hobby is..... Nou zag ik bij medebloggers onder ons, dat ze hun spulletjes te koop aanbieden....in een blog!! Dus....jullie raden het vast al......dames en heren mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwste blog...


Voel je welkom in mijn shopblog...
Heb je nog ideetjes of kan er iets beter?
Dan hoor ik het graag!

Groetjes Joanike

maandag 16 januari 2012

Winter?

Brrrrr.....wat is het koud!
Wat de temperatuur betreft lijkt het al echt winter...
Zouden we ook nog sneeuw krijgen? Ik hoop het wel! Ondanks dat ik een echte koukleum ben, ben ik gek op sneeuw!
Van sneeuw word ik helemaal vrolijk!!! En voor de jongens is het ook hartstikke leuk, sneeuwpop maken, sneeuwballen gooien naar mama....en natuurlijk sleeën, lekker met de slee naar school gebracht worden. Vorig jaar had ik van een pakdeken een zitting gemaakt in de slee...dekentje erover en ze zaten heerlijk warm. (Sorry geen foto helaas!)
Misschien een ideetje om te maken? Ben je niet handig? In de webwinkel van Tante Kee vind je sleezakken van pakdekens, je kan ze hier helemaal naar wens laten maken, leuk toch? Deze webwinkel is van een nichtje van mij, die samen met haar moeder en zus de leukste en hipste dingen maken! Gauw kijken dus.... Als je op de foto klikt kom je op de site van Tante Kee.
 

Nou laat die sneeuw maar komen!
Groetjes Joanike
Posted by Picasa

maandag 9 januari 2012

Bijzonder project.

Een tijdje terug had ik een bijzonder project....een dekenkist....en wel 1 die gemaakt is door mijn opa! Deze kist stond bij een tante in de schuur, wat natuurlijk zonde was, gelukkig wilde mijn nichtje hem wel, maar....dan moest hij wel geschilderd worden, nou das geen probleem hoor, dat doe ik graag! Mijn opa was timmerman, hij kon van alles maken. Bij navraag in de familie blijkt dat opa wel 7 dekenkisten heeft gemaakt! Voor elke zoon en dochter 1, behalve voor zijn oudste zoon, die kon er zelf wel een timmeren vond opa! En natuurlijk is geen een hetzelfde! Terwijl ik met de kist voor mijn nichtje bezig was, kwamen er van allerlei herinneringen omhoog....vroeger...toen wij (mijn neven en nichten) nog klein waren, maakten opa en oma altijd zelf de Sinterklaaskado's, opa maakte iets van hout en oma was ontzettend creatief met de naaimachine of haak/breinaald. Zo kregen een nichtje en ik ooit eens een poppenbuggy van hout en een lap stof erin. Voor mijn broer en een neef maakte opa eens een hele grote houten truck! Bij timmeren hoort ook zagen en zo gebeurde het weleens dat opa een stukje van zijn vinger kwijtraakte... En kussen dat deed opa niet, hij deed liever neuzen, net als de Eskimo's! Haha.
Heerlijk toch die herinneringen en dat dankzij zo'n bijzonder project!

 
Posted by Picasa

woensdag 4 januari 2012

Hallo 2012!

Zo, het nieuwe jaar is begonnen.
Voor iedereen de allerbeste wensen en laten we er met z'n allen een mooi jaar van maken!
Hier begint het al goed, Beau Blanc wordt vermeld op Alles Brocante!!
Ben helemaal trots!

En hebben jullie nog goede voornemens?
Ik wel....lekker veel bloggen!
Ik vindt het namelijk erg leuk om te doen en zo heerlijk inspirerend om alle blogs te lezen.
Natuurlijk ga ik ook weer mooie spulletjes opknappen.
Die ik uiteraard weer aan jullie zal laten zien!
Tot blogs!

Groetjes Joanike
 
Posted by Picasa